Viktigt och oviktigt..

Jag lyssnade på en givande och rolig föreläsning förra fredagen med Klas Hallberg som handlade om viktigt och oviktigt i livet, både på jobbet och privat. Och det satte ett bra avtryck hos mig.
Tänk så mycket vi gör som är oviktigt. Ett exempel; det kommer kundenkäter från här och där som vill ha våra åsikter, och jag frågar mig, är det viktigt eller oviktigt för mig att svara på de? (Visst, det kan komma några värdefulla också). Eller kanske tycker jag det är viktigare att ägna dessa 5-10 minuter på något för mig mer väsentligt? 
Ett annat exempel kan vara att vi lägger näsan i blöt i det vi inte behöver lägga oss i, eller ändå inte kan göra något åt... Ja, det kan finnas många oviktiga saker och olika är de för oss alla. 
 
Idag känner jag att det har varit viktigt för mig att stanna upp och vänta in mig själv. De sista två veckorna har varit fyllda med aktiveter och trevligheter vilket är jätteroligt, med det kan ändå bli för mycket även om det är kul.
Och jag tror att precis som sommaren följs av höst och vinter med vila för naturen, så behöver jag/du sakta in, stanna upp och bara vara i mellan varven. Vila eller på annat sätt koppla bort omvärlden en stund och ta hand om- och vara med sig själv och sina tankar. 
 
Alttså viktigt att ta hand om sig själv och lyssna till sina egna behov och våga välja bort det som är oviktigt..